به گزارش میمتالز، جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی در مورد مهمترین عوامل عدم رشد اقتصادی کشور در دهه ۹۰ گفت: متاسفانه در دهه ۹۰ سرنوشت کشور را به تحریمها گره زدند و در حقیقت اقتصاد کشور را به سمت شرطی شدن پیش بردند.
وی افزود: این موضوع سبب شد تا نتوانیم از ظرفیتهای اقتصادی کشور به درستی استفاده کنیم. در واقع به جای تکیه بر توانمندیهای داخلی و توجه به تعامل با همسایگان تمام توجه خود را به غرب تمرکز کردیم.
نماینده مردم شیراز در ادامه گفت: این موارد ناشی از غفلت دولتهای یازدهم و دوازدهم در دهه ۹۰ است. این اتفاق سبب شد، فرصتهای ما به سادگی از دست برود. در واقع به این دلیل که همه تخم مرغهای خودمان را در سبد کشورهای غربی گذاشتیم، نتوانستیم از تمام ظرفیتهای خودمان و سایر کشورها استفاده کنیم.
وی افزود: در دهه ۹۰ هزینههای کلانی برای واردات صرف شد، در حالی که اگر این هزینهها برای مدلهای بومی و داخلی صرف میشد، همین موفقیتهایی که کمبیش در برخی حوزهها میبینیم بسیار بیشتر بود. در این صورت میتوانستیم در مسیر بیاثر کردن تحریمها قرار بگیریم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: متاسفانه کشور را به گونهای اداره کردیم که در زمینههای فضای کسب و کار، اقدام جدی صورت نگرفت، در استفاده از منابع داخلی به خوبی عمل نشد و در تعامل با کشورهای همسایه و در بحثهایی مانند سواپ گازی عملکرد مناسبی را شاهد نبودیم.
وی در ادامه گفت: در واقع با وجود اینکه در دهه ۹۰ دولت از ارتباط و تعامل با کشورهای همسایه صحبت میکرد، اما نتوانست مساله ارتباطات خارجی را مدیریت کند که همین موضوع سبب بروز تنش بین ایران و همسایگانی مانند ترکمنستان، آذربایجان و ترکیه شد. در دولت فعلی تلاش شده است تا ضمن حفظ عزت کشور تنشها کاهش پیدا کند.
قادری معتقد است: ما ظرفیتهای بسیار بیشتری در تعامل با دیگر کشورهای همسایه از جمله عراق، پاکستان و افغانستان داشتیم، اما این فرصتها به دلیل یک دندگیهایی که دولت قبل داشت از دست دادیم. در حقیقت دولت قبل دچار یک خودبزرگبینی بود. خود را ژنرال میدیدند و دیگران را به حساب نمیآوردند.
منبع: خبرگزاری تسنیم